Passa al contingut principal

Turquia-Arenys. Maduixes passant pel port.Aquest dies hem rebut a al comarca la visita d'una delegació d'autoritats i d'enginyers agrícoles turcs procedents de Batman, una ciutat situada a la Regió d'Anatòlia del Sud-est, capital de la província del mateix nom. El motiu de la seva visita és conèixer els processos de producció i comercialització de la maduixa al nostre territori, producte que compartim però amb tècniques i procesos diferents.

Durant quinze dies han visitat productors de maduixes, han analitzat el tractament del producte i dels seus derivats i han gaudit d'un menú degustació amb la maduixa com a protagonista dissenyat pel xef Salvador Casaseca del restaurant MOT d'Arenys de Mar.

La delegació, encapçalada pel Director del Departament d'Agricultura i del Secretari de Comerç de la Regió de Batman, van compartir amb nosaltres una visita molt especial al Port d'Arenys, junts vam presenciar i comentar la subhasta del peix a la mateixa llotja del Port d'Arenys.

Els membres de la delegació turca van comprovar de primera mà com el peix d'arenys passa directament del vaixell a la subhasta i d'aquesta al comerciant directament. Un producte de proximitat i qualitat absoluta que van poder valorar en directe. Amb ells vam presenciar com es descarrega el peix, els tipus d'embarcacions, les arts de pesca i el funcionament de l'espectacle que, cada dia, esdevé la subhasta del Port d'Arenys.

Per nosaltres és un plaer participar d'aquestes jornades organitzades per l'Associació Mundus.Comentaris

Els més visitats

Presentació de la Ruta Combinada: Castell Jalpí / Indians a Arenys de Mar

El dijous 25 de febrer vam presentar un nou producte de turisme cultural que vol dinamitzar l'activitat de les viles d'Arenys de Mar i Arenys de Munt. Una ruta combinada que permet visitar un emplaçament únic com és el Castell Jalpí d'Arenys de Munt i un passeig per descobrir el llegat indià de la vila d'Arenys de Mar, tot en un sol dia.


Aquesta iniciativa surt de la col·laboració entre Sinera Cultura i l'empresa Espais amb Història. Portem temps treballant i planificant una una acció conjunta que finalment s'ha materialitzat en el producte que vam presentar dijous.

L'acte era privat i van assistir representants polítics de diferents viles de la zona, regidors i tècnics de Cultura, Promoció Econòmica i Turisme, professionals de l'àmbit del turisme-cultural i mitjans de comunicació.
La presentació va anar a càrrec d' Octavi Anoro, cap de Relacions Corporatives i Marketing del grup Serhs, Juan Carlos Reigosa, responsable de Sinera Cultura i Meritxell…

Al abril... Ruta de llibres!

El diumenge 16 d'abril es donava el tret de sortida al cicle de Rutes Culturals 2017 a Arenys de Mar, un any més Sinera Cultura és la responsable de realitzar aquestes sortides organitzades des de l'Oficina d'Informació Turística de la vila.
I en un ambient festiu i amb Sant Jordi a tocar de calendari, no podem començar el cicle d'un altre manera que realitzant la ruta ARENYS DE LLETRES. El recorregut pels escriptors que han fet servir Arenys com a punt d'inspiració per les seves obres. Un passeig carregat de paisatges, llibres, descripcions i curiositats!
Motes gràcies a tots els assistents!!
El cicle de RUTES CULTURALS A ARENYS DE MAR 2017 us proposa una sortida mensual, amb temàtiques diferents, fins el desembre. Podeu trobar més informació, com fer inscripció i les properes dates en aquest enllaç. Rutes 2017 - Arenys de Mar

Ruta al Port d'Arenys.

Aquest mes de juliol, dins del cicle RUTES CULTURALS organitzada per l'OFICINA DE TURISME D'ARENYS DE MAR, tocaba ruta a un dels llocs més especials d'Arenys, el Port de Pesca.
Un grup força nombrós va desafiar directament al sol i la calor per endinsar-se amb nosaltres en una ruta plena d'història, tradició i actualitat.
Les arts de pesca, les embarcacions, la subhasta del peix, arts majors i arts menors... dues hores bones per descobrir el Port d'Arenys!
Com sempre, volem donar les gràcies a tots els visitants i, en especial, aquells que repeteixen i repeteixen i repeteixen... per nosaltres ja són més que visitants, són companys de Ruta!

RUTES CULTURALS D'ARENYS DE MAR
Propera Ruta: CEMENTIRI DE SINERA Data i Hora: Diumenge 21 d'agost. 11h Inscripcions:
Telèfon: 937957039 Email: turisme@arenysdemar.cat